Search
Close this search box.

Κανονισμός της Κατασκήνωσης

Για την ομαλή διεξαγωγή του κατασκηνωτικού προγράμματος αλλά και για την ασφάλεια των κατασκηνωτών είναι απαραίτητη η τήρηση του κανονισμού της Κατασκήνωσης μας!  Άλλωστε κατασκήνωση σημαίνει πειθαρχία στην ομαδική ζωή!

  1. Η κατασκήνωση δεν αποδέχεται συμπεριφορές σωματικής-λεκτικής βίας, σεξισμού, ρατσισμού, θρησκευτικών διακρίσεων και κάθε προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Σε περίπτωση που ένας/μία κατασκηνωτής/τρια δεν μπορέσει να συμβαδίσει με την φιλοσοφία της κατασκήνωσης στα παραπάνω ζητήματα υπάρχει η πιθανότητα απομάκρυνσής του/της από την κατασκήνωση.
  2. Οι κατασκηνωτές οφείλουν να σέβονται και να προστατεύουν τις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης.
  3. Οι μέρες και ώρες επισκεπτηρίου είναι κάθε Κυριακή από τις 10:00 έως τις 20:00. Τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας δεν υπάρχει επισκεπτήριο.
  4. Οι γονείς μπορούν να βλέπουν τα παιδιά τους στην είσοδο. Δεν επιτρέπεται η είσοδος των επισκεπτών στους χώρους διαμονής των κατασκηνωτών.
  5. Η διαδικασία πρόωρης αποχώρησης των κατασκηνωτών δεν είναι εφικτή τις ώρες κοινής ησυχίας (15:00-17:00)
  6. Η τηλεφωνική επικοινωνία με τους κατασκηνωτές πραγματοποιείται 1 φορά την ημέρα από τις 17:00-19:00.
  7. Για την άδεια ή αποχώρηση ενός/μίας κατασκηνωτή/τριας είναι απαραίτητη η φυσική παρουσία κηδεμόνα με επίδειξη εγγράφου ταυτοποίησης (αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης). Σε αντίθετη περίπτωση απαιτείται η προσκόμιση θεωρημένης εξουσιοδότησης υπογεγραμμένης από έναν από τους κηδεμόνες.
  8. Σε οποιαδήποτε περίπτωση οικογενειακού κλωνισμού (διαζύγιο, διάσταση κτλ), και εφόσον υπάρχει έγγραφο που τεκμηριώνει την σχέση των κηδεμόνων με το παιδί, θα πρέπει να προσκομίζεται στην κατασκήνωση κατά την ημέρα άφιξης του κατασκηνωτή/τρια.
  9. Δεν επιτρέπεται το κάπνισμα στους χώρους της κατασκήνωσης.
  10. Δεν συνιστάται στους κατασκηνωτές να έχουν στην κατοχή τους αντικείμενα αξίας.
  11. Η κατασκήνωση δε φέρει ευθύνη σε περίπτωση απώλειας ή φθοράς προσωπικών αντικειμένων των κατασκηνωτών.
  12. Δεν επιτρέπεται η είσοδος κατασκηνωτών και επισκεπτών που πάσχουν από μεταδοτικά ή ψυχονευρωτικά νοσήματα.
  13. Κάθε κατασκηνωτής/τρια πρέπει να συνοδεύεται από ιατρικό δελτίο συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο από τον κηδεμόνα του/της.
  14. Σε περίπτωση που κατασκηνωτής/τρια ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή οι γονείς παραδίδουν στον ιατρό της κατασκήνωσης τα φάρμακα και τον ενημερώνουν σχετικά.
  15. Δεν επιτρέπεται η κατοχή φαρμακευτικών ή παραφαρμακευτικών σκευασμάτων στους χώρους διαμονής.
  16.